hu
en
  • Logo

    7. Debrecziner Gourmet Fesztivál

    Nagyerdő, 2023. június 16-18.

Légy Te is Gourmet!
Emlékeink ízei!

Helyszín
Debrecen, Nagyerdő
Időpont
2023. június 16-18.

A 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál egy felejthetetlen ízutazásra hív a festői Nagyerdő szívébe.

Június közepén az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze Debrecenben, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon. A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek és budapesti éttermek is bemutatkoznak.

Fesztivál nyitva tartás
2023. június 16-án 15:00–1:00 (ételek kóstoltatása 15:00–22:00)
2023. június 17-én 11:30–1:00 (ételek kóstoltatása 12:00–22:00 )
2023. június 18-án 11:30–21:00 (ételek kóstoltatása 12:00–20:00 )

Gourmet Gyereksarok nyitva tartás
2023. június 16-án 15:00 – 20:00
2023. június 17-én 12:00–20:00
2023. június 18-án 12:00–20:00

Jegyvásárlás

Biztosítsd a helyed a fesztiválon! További információk a jegyvásárlásról

A 12. életévüket be nem töltött gyermekek és a nyugdíjasok a rendezvényt ingyenesen látogathatják, de karszalag viselése számukra kötelező.

3 napos bérlet

Lazy bird jegy
1 pohárral 
június 8. éjfélig

5.000 Ft 6.000 Ft
Jegyvásárlás
Pénteki napijegy

Lazy bird jegy
1 pohárral 
június 8. éjfélig

2.000 Ft 2.500 Ft
Jegyvásárlás
Szombati napijegy

Lazy bird jegy
1 pohárral 
június 8. éjfélig

2.500 Ft 3.100 Ft
Jegyvásárlás
Vasárnapi napijegy

Lazy bird jegy
1 pohárral 
június 8. éjfélig

2.000 Ft 2.500 Ft
Jegyvásárlás
Uni Gourmet
kedvezményes elővételes jegy

Egyetemi diákigazolvánnyal,
1 db pohárral

1.800 Ft-tól
Jegyvásárlás
"Ínyencék"
családi elővételes jegy

2 felnőtt és maximum 3,
18 év alatti gyermek, 2 db pohárral

5.200 Ft-tól
Jegyvásárlás
tematika

Idei év tematikája: Nyári emlékeink

A balatoni lángos mindennel összetéveszthetetlen illata, a nagyszülői ház kedvenc ízei vagy egy baráti sütögetés a csillagos, nyári égbolt alatt…
csak néhány példa azokból a nyári élményekből, amelyek kellemes emlékeket idéznek fel. Ezt a hangulatot szeretnénk átadni idén a 7. Debrecziner Gourmet Fesztiválra látogatók számára, hogy ők is csodálatos új gasztro emlékekkel gazdagodjanak kiállítóink nosztalgikus és újragondolt nyári receptjei által.

Programok

A három napos nyárindító eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák, különleges alapanyag-párosítások és látványgrillezés mellett kézműves sörök, minőségi borok és izgalmas koktélok várnak kiállítóink jóvoltából, mindemellett a gasztro színpad programkínálata is sok izgalmat kínál. Többek között Jókuti „Világevő” András vezetésével, sztárséfek és gasztro hírességek közreműködésével tematikus gasztro workshopoknak, kóstoltatással egybekötött élményfőzéseknek lehetnek szem és íztanúi a látogatók, az egész napos falatozás levezetéseképpen pedig koncertek és dj set-ek biztosítják a talpalávalót.

A tavalyi év egyik újdonsága, a Gourmet kertmozi idén sem maradhat el. Sötétedés után add át magad a nyár filmélményének egy babzsákban ülve, hideg fröccsöt kortyolgatva a szabad ég alatt. Idén is keressük az év kiállítóját, szavazatért cserébe a nyertes boldog mosolyán kívül értékes nyeremények is várnak majd.

Mindhárom nap nyitástól 20:00-ig nyár ihlette gyereksarokkal és interaktív foglalkozásokkal várjuk a legkissebbektől a tini korosztályig a junior gourmet látogatókat, de még az is lehet, hogy a szülők sem fognak tudni ellenállni egy VR szemüveges főzésnek. Négylábú kedvenceink számára kutya frissítőpontot alakítunk ki a Nagyerdő fái között.

A további részletekért látogass vissza később az oldalra és ne felejtsd el követni facebook és instagram oldalainkat.

Mautner Zsófi
Jókuti „Világevő” András
gasztroblogger
műsorvezető
Thür Ádám
a Debreceni IKON séfje
szakmai vezető
KONYHA
Blahalouisiana
péntekszombatvasárnap

péntek, 2023. június 16.
(nyitvatartás: 15:00 - 1:00)

15:00

KAPUNYITÁS

15:00-19:00

Látványgrillezés és ízemlékekre hangolódás, nyáridéző Galiba Gyereksarok és nyárindító gasztro-lounge DJ set a Békás-tó partján

19:00-20:00

Gasztro Stand up: Főszerepben az ételek és a humor

20:00-21:00

Orfeum Madams: Love & Swing

21:00-23:00

Üvegtigris - avagy a leghíresebb magyar food truck Gourmet kertmozi by Apolló mozi

23:00-00:30

Hyppolit, a lakáj - egy régi klasszikus Gourmet kertmozi by Apolló mozi

21:30-1:00

Emlékeink dallamai retro buli DJ. Németi és DJ. Tokai zenéivel

1:00

KAPUZÁRÁS

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

szombat, 2023. június 17.
(nyitvatartás: 11:30 - 1:00)

 

11:30

KAPUNYITÁS

13:00-14:00

A speciality coffee-k és a jegeskávék titkai: mesél Molnár Attila, a soproni One Eleven kávéguruja

14:00-15:00

Közel-keleti ízek Nemesvölgyi Attila, a budapesti Babka Étterem séfjének konyhájából

15:00-16:00

Nitrogén és nyár: IKONikus hűsítő meglepetés Thür Ádámtól

16:00-17:00

Pataky Péter a fedélzeten: különleges fogások a Horgonyzó Kisvendéglő kreatív séfjétől

17:00-17:45

Grillmesterek praktikái kerekasztalbeszélgetés

18:00-19:00

Kapjuk szét a marhát! Az NPK Beef marhajó bontása

20:00-21:00

A Koktél Színház bemutatja: Alkohol tilalom

21:00-22:30

Mamma mia! - avagy a legemlékezetesebb görög nyár Gourmet kertmozi by Apolló mozi

21:00-22:15

Konyha zenekar

22:00-1:00

A séf - nyári, családi foodtruck turné Gourmet kertmozi by Apolló mozi

22:30-1:00

DJ. Németi, Anthon

1:00

KAPUZÁRÁS - Ingyenes "Wannabe" afterparty az Egoistban a 90-es, kétezres évek legjobb zenéivel


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

vasárnap, 2023. június 18.
(nyitvatartás: 11:30 - 21:00)

11:30

KAPUNYITÁS

12:00-13:00

Olasz pékáruk a Panificio Il basilico jóvoltából

13:00-14:00

Miniséfek akadémiája

14:00-15:00

A nagy konyhateszt: Kis Sándor séf és a Miele okoskonyha

15:00-16:00

Mautner Zsófi és az Erdélyi lakoma

16:00-16:45

Legenda a színpadon: Bíró Lajos főzőshow

17:00-18:00

Debrecziner Vándordíj és nyereményjátéksorsolás

18:00-19:00

Blahalouisiana

19:00-21:00

DJ. Németi, Jay Kid

21:00

KAPUZÁRÁS


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kiállítók

ételek Italok Cukrászda Egyéb
Anyukám Mondta
Anyukám Mondta

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, a Dudásék, Szabolcs és Szilárd. A két olasz, az encsi olaszok.

Mindketten Olaszba' dolgoztunk, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott.

Az idők teltek, és arra gondoltunk egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttünk haza. Először sarok-bárt csináltunk, aztán sarok-pizzériát, aztán meg anyukám mondta éttermet.

Vegyünk egy kiló málnát. Vegyünk! Vegyünk egy kiló bazsalikomot. Vegyünk! Vegyünk egy kiló pisztrángot. Vegyünk!

Eddig ez úgy hangzik, mint egy görög drámában a kardal, vagy mint egy mozgalmi induló. Pedig az alapanyag nagyon fontos. A kiváló alapanyag az alapanyag.

Olyan, mint a viccben, amikor nem szól a déli harang és plébános hívatja a harangozót és megkérdi, miért nem harangozik. A harangozó azt feleli a plébánosnak, hogy több oka is van. A plébános kérdi, mi az első. Ellopták a harangot. A plébános lakonikusan válaszol: a többit ne is mondja.

Pont ilyen az alapanyag is, ha nem jó, akkor a történet lényegében tökéletesen érdektelen.

A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb. Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bice-bóca, sohasem téved.

A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A dessszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok.

Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Az anyukám mondtás borral kezdődött a történet. Szepsy, az ifjabb készített nekünk először egy szép furmintot, stílusosan az volt az ő neve, hogy az első. Erre mondják, hogy hangos közönségsiker.

Az ötlet, mint egy jó sorozatnál (négy páncélos és a kutya, tenkes kapitánya, tavasz tizenhét pillanata, keresztapa, drágán add az életed, vissza a jövőbe, 24 stb.…) szinte kiáltott a folytatás után, így jött a második, majd a ház bora, bolyki ördöngös, a különböző lekvárok, mézek, szörpök, a már említett kenyér. A sornak még nincs vége, lesz kávé, keksz, csokoládé és folyt.köv.

A közös nevező az bennük, hogy manufakturális termékek, ízvilágukat tekintve pedig tökéletesen anyukám mondtások.

A leves
A Leves + Borsod Burger

A Leves 10 éve zakatol a borsodi megyeszékhelyen. A Borsod Burger 5 éve tolja a megye kedvenc burgereit! Két befutott miskolci brand egyesítése "Családon" belül, Miskolc főutcáján egy üzletben! Csak fiatalosan, lazán, legyen szó  reggeliről, ebédről, vacsoráról, burgerről, vagy buliról, mindent csak teljes odaadással és szeretettel Nektek...

 

Babka Budapest
Babka Budapest

Újlipótvárosi étterem és bár. Közel-keleti ihletésű házikoszt, egy kis Budapest csavarral. Fűszeres húsok, mezze, koktélok, borok, zene és az imádott nagy asztal. Ezt a hangulatot hozzuk el Debrecenbe!

Grillakadémia
Grillakadémia

Grillakadémia - "a rácson sütés művészete"

"Hogy mi a Grillakadémia a mi nézőpontunk szerint? Az ember és tűz kapcsolata évezredekre nyúlik vissza. Mi ezt a közös pontot csempésszük bele a parázsló faszén és ropogó tűz felett készített ételeinkbe."

A Grillakadémia a gasztronómia szakma elismert iskolája, amely Zákány Dániel vezetésével működik; célja, hogy magas színvonalú oktatást és képzést nyújtson a grill és BBQ sütészet területén. Az oktatások során a részvevők megismerkedhetnek az alapokkal, de akár a haladó technikákat is elsajátíthatják, hiszen a Grillakadémia többféle kurzust és képzési lehetőséget kínál, hogy mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő opciót.

Az oktatások mellett Dánielék számos hazai fesztiválon és privát rendezvényen is megmutatják tudásukat évről évre..

Menü:

  • Grillakadémia szalonnasütés
  • Papucsos sajtburger
  • Hortobágy Angus oldalas
Horgonyzó Kisvendéglő Tiszalök
Horgonyzó Kisvendéglő Tiszalök

A Horgonyzó Kisvendéglő, a Tiszalöki Ősi Üdülőtelep 50 éves fái között megbúvó, hangulatos családi étterem, Takács Attila konyhafőnökkel az élén.
A két tulajdonos, Kecskés Andi és Tamás mindent elkövet, hogy itt mindenki otthonosan érezze magát, függetlenül attól, hogy első teraszon, az elegáns hátsó kerthelyiségben, vagy akár télen, a kandalló mellett foglal helyet. Mindig friss halételekkel, fatüzeléses kemencében sütött kovászos pizzával, igazi, szívvel-lélekkel készült magyaros és amolyan “horgonyzós” fogásokkal kedveskednek az odalátogatóknak.
Csakis a legjobb, helyi és szezonális alapanyagokat választják, ahogy Pataky Péter kreatív séftől tanulták és mosollyal az arcunkon főznek, ahogy a nagyi is tette. Ebből az őszinteségből és értékteremtési vágyból valamit a Dining Guide, Magyarország legmeghatározóbb étteremkalauza is megérezhetett, hiszen a Horgonyzó Kisvendéglőt 2021-ben beválogatta Magyarország 100 legjobb étterme közé, alig egy évvel a megnyitása után. 2022-ben pedig arra a 10+1 es listára is felkerült,amin az ország 11 legjobb családi étterme szerepel. A Horgonyzó nemcsak egy kitérőt, hanem egy külön kirándulást is megér!

 

IKON Debrecen
IKON Debrecen

A magyar gasztronómia számtalan lehetőséget rejt. Az Ikon étlapján, mi elsősorban a helyi alapanyagok adta sokszínűséget törekszünk bemutatni, figyelembe véve a lokális értékeket, igényeket és a szezonalitást. Szeretnénk hagyományos ízeket felidézni, megjelenésükben picit újragondolva.

Ádám 2005-ben költözött Angliába, ahol a szakmai ranglétra minden fokát bejárta, mielőtt Michelin csillagos étterembe került. Az Ikon konyhájába már a York Univercity executive chefjeként érkezett, ahol olyan magasrangú személyeknek főzött, mint például a jordániai herceg vagy II. Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő.

Az Ikonnal egy olyan vidéki éttermet álmodtunk meg, ahol bár az ételsor magyaros alapanyagokra épül, mégis sikerül belecsempésznünk egy kis fine bistro stílus. Fontosnak tartjuk, hogy olyan hely legyünk, ahol az ételt nem kell elmagyarázni, de a vendég mégis az első pillanattól a távozásig maradandó élményt kapjon.

 

Vino
Kisvárdai Vino Bar

A Vino 'n Bar az ország keleti szegletében, Kisvárdán kínálja minőségi ételek és italok széles választékát. Az étterem missziója a helyi értékek és hagyományok megőrzése modern köntösben, a családias és barátságos környezet megtartása mellett.

Malom Udvarház
Malom Udvar
  1. A Malom Udvar panzió és étterem Magyarország egyetlen hiteles filippínó menüt kínáló vendéglátóhelye, amelyet Anna a filippinó tulajdonos séf álmodott meg férjével, Ferivel. Természetesen a magyar konyha ízei sem maradnak ki az étterem kínálatából, erősítve, hogy a két különböző ízvilág, gasztrokultúra jól megfér egymással egy konyhában vagy egy tányéron. A Malom Udvar gasztro-híd a magyar és filippínó ízek között.

 

Mirage
Mirage

Célunk egy olyan különleges étterem létrehozása volt, ahol a hagyományos magyar ízek az érlelt húsok ízvilágával találkoznak, 21. századi konyhatechnológiával elkészítve. Éttermünk új büszkesége látványkonyhánk, amely Vendégeinknek várakozás közben bepillantást enged a készülő ételeken dolgozó, feladatukra koncentráló szakácsaink izgalmas munkájába. Konyhánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hazai beszállítók tökéletes minőségű alapanyagaiból dolgozzunk.

Nimród
Nimród Bioszálloda és Bioétterem

Első osztályú éttermünkben és szezonálisan nyitva tartó teraszunkon egyszerre kínálunk helyi és nemzetközi ételeket. Igazodva az évszakok kínálta alapanyagokhoz, csakis a legkiválóbb organikus termékekkel dolgozunk.

NPK BEEF
NPK BEEF

Két barát álmának valósult meg 2006 végén, amikor megvásároltuk az első Charolais szarvasmarháinkat.
2014-től az NPK Charolais Farm, NPK Beef márkanév alatt indította el, „Eat Better Beef” küldetéstudattal, saját feldolgozó üzemét, Dry-Age eljárással dolgozva.
2015-ben elsők között online webshopunkban is elérhetővé váltak termékeink, országszos házhozszállítással - npkbeef.com/.
2020-tól Budapesten megnyitottuk a Steak Trezort Bistro és Premium Delicatessünket.

 

Panificio Il Basilico
Panificio Il Basilico Debrecen

A Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom pékség hagyományos technológiával, kiváló hozzávalókból készíti változatos termékeit a hosszú érésű vadkovászos kenyértől, a békebeli kakaós csigán át, egészen a fatüzelésű kemencében sült pizzáig. Termékeink hagyományos eljárással, kiváló minőségű magyar lisztből, adalékanyagoktól mentesen, kézzel készülnek.

A fővárosban két helyen érhetőek el pékáruink, a szentendrei Bükkös patak mellett pedig pékséggel, pizzériával és étteremmel várjuk vendégeinket, a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjaként. A nápolyi pizza világbajnokságot több ízben megjárt, tapasztalt tulajdonos és pékmester Szabadfi Szabolcs vagy, ahogy sokan ismerik Szabi a pék személye a garancia arra, hogy itt mindig jó minőséget kapunk, és szívélyes vendéglátásban lesz részünk.

 

Rednekk BBQ & Bar
Rednekk BBQ & Bar

Autentikus amerikai BBQ étterem Debrecen szívében a nagyerdei strand sétányán!
American BBQ restaurant in the heart of Debrecen on the promenade of the Nagyerdei beach!

 

Rutin
Rutin Gasztrolubickoló

Az éttermet Pallag Fanni és Pallag Dávid nyitotta 2020 Decemberében a pandémia idején. Rövid időn belül az étterem 2022 egyik legszerethetőbb, új progresszív „szerzői konyha” koncepciója. Barátságos hangulatú, letisztult bisztró fiatal séfek, Pallag Dávid és Botos Tamás olvasatában.A konyha gondolkodásmódja mindenképpen a progresszív irányzatot követi, az alapanyag használata a hazai élelmiszerekre fókuszál, de a megoldások, az ételek elkészítésének módja modern, esetenként fúziós elgondolásokkal valósul meg. A séfek modern bisztrókonyháról alkotott képe, a jól eltalált ízek, a fogásokon tetten érhető gasztronómiai ösztönössége magabiztosan kiemeli az átlag bisztrók mezőnyéből.

Szomszéd Bisztro
Szomszéd Bisztro

A Szomszéd Bisztró és közösségi tér egy olyan hely, ahol jó enni, inni, beszélgetni. Egy hely, ami itt van a szomszédban, ismerős és baráti szeretettel fogad, miközben magas minőségű ételeket, italokat és színvonalas szolgáltatásokat kínál a betérőknek.
A Szomszéd olyan összevont koncepcióként született meg, melyben mindennek helyet találtunk, amihez valódi szenvedély köt minket: a minőségi gasztronómiai élményeknek, a vendéglátásnak, a közösségteremtésnek és a magyar design támogatásának. 

 

Wellington
Wellington Pie

A kemény rögbi, mennyei sauvignon blanc és a Gyűrűk Ura mellett két dolgot köszönhetünk az új-zélandiaknak: a specialty kávét és az ínycsiklandozó, forró, sós raguval töltött pitét. Magyarországon egyedül a Wellington Coffee & Pie készíti autentikus módon, prémium alapanyagokból ezt a déli féltekén közismert finomságot, ami felér egy komplett ebéddel. A hangulatos belvárosi kávézó kínálata vérbeli angolos gourmet street food, amihez saját pörkölésű kávét, helyben készült desszertet és új-zélandi borokat kínálnak.

 

Wok to Box
Wok to Box

A Wok to Box missziója az autentikus ázsiai ízek megismertetése széles közönséggel. Ennek érdekében minden fogásunkat friss, minőségi alapanyagból kínáljuk a variálhatóság jegyében. Kínálatunkban a távol-keleti konyha közkedvelt remekeit sorakoztatjuk fel, melyeket az ázsiai tanulmányutak alkalmával tökéletesítettünk.

Bestillo Pálinka
Bestillo Pálinkaház

“A minőség azt jelenti, hogy akkor is jól csinálsz valamit, amikor nem látják.”

A BESTILLO nagy gondot fordít arra, hogy a pálinkának szánt gyümölcsöt ne csupán fajta és minőség, hanem termőterület szerint is megválogathassa. Saját göncibarack-ültetvényünkön a fákat organikus módon gondozzuk, a gyümölcsöket kíméletes módon szüreteljük. Főzőmestereink mint az egykori céhmesterek, a legjobbat keresve gyűjtötték össze tudásukat és szereztek tapasztalatokat. Ismerjük a gyümölcsöket, a természet változásának hatásait, a termőföldet, a helyi, évszázados szokásokat éppúgy, mint a legújabb irányzatokat és technikákat. Tiszta pálinkákat készítünk, melyek egyértelmű üzenetként hordozzák a gyümölcsök karakterét és a hozzáadott emberi tapasztalatot, tudást. Élvezzük, amit csinálunk és örülünk, ha mások is élvezik a BESTILLO-pálinkákat.

Bortársaság
Bortársaság

A Bortársaság története 1993-ban néhány borszerető fiatallal és pár lelkes borásszal indult, akiknek egyetlen célja volt: összehozni azokat az embereket, akiknek közös nevezője a bor. Magyarországról és a világ minden tájáról Bordeauxtól Új-Zélandig. Friss rozék, nagy vörösek, pezsgők, champange-ok. Ez a Bortársaság, jó borok és hiteles borászok.

Boutiq' Bar
Boutiq' Bar

A Boutiq’Bart 2008-ban Nagy Zoltán és Kocsis Lilla Londonból hazatérve nyitotta meg, az utazásaik során tapasztalt gazdag koktélkultúra hatására. Bárjukban folyamatos a pezsgés, hiszen versenyek, továbbképzések és szakmai fórumok helye is egyben, rendszeresen hívnak bártendereket a világ minden tájáról, akik Budapestre hozzák a legizgalmasabb koktélokat. Nagy Zoltán maga is tanít, a nála megforduló báristák és bártenderek rendre nyerik a hazai és nemzetközi versenyeket. A Boutiq’ útmutató a hazai piacon, a legtöbb újdonsággal, meglepő ízkombinációval és roppant gazdag választékkal leginkább itt találkozhatunk. Bekerült a World's 50 Best Bars tagjai közé! A rangos szakmai elismerés súlyát jól érzékelteti, hogy a díjat a Londonban 1972 óta megjelenő Drinks International szaklap alapította, és amelyre eddig nem jelöltek magyar, de még kelet-európai bárt sem.

DiVino Debrecen
DiVino Debrecen

Fiatalos, lazán elegáns, pörgős atmoszféra. Több, mint 100 fajta kizárólag magyar bor, fiatal vagányoktól, vagány fiataloknak. Ez az, amit a DiVino jelent… Már Debrecenben is! Több, mint 100 fajta bor, hétvégén kiváló DJ-k, folyamatosan megújuló borlap, változatos programok. Akkor is van ötletünk, ha megéheznél a finom magyar boroktól! A’la carte kínálatunkban kizárólag – az estéhez és a borokhoz illő – finom falatokat találsz.

Nagyerdei Pálinkaműhely
Nagyerdei Pálinkaműhely

Élmény minden cseppben Vállalkozásom célja, hogy a debreceni fogyasztók megismerjék a gyümölcspárlatok különleges világát és átéljék azt az élményt, amit egy gondosan elkészített pálinka elfogyasztása nyújt. A pálinka készítés lényege az aromavadászat, tehát megtalálni a legízletesebb gyümölcsöt és annak vezéraromáit átemelni a végső termékbe. Hiszem hogy a pálinkafogyasztás kortól és nemtől függetlenül lehet élvezetes, valamint egy alázatos munkával készült termék meg tudja mutatni az eredeti gyümölcs valódi arcát és mosolyt tud csalni az emberek arcára.

One Eleven
One Eleven Concept Roastery

A One Eleven nem csupán egy specialty kávépörkölő, hanem egy egyedi koncepció, kreatív tudással és őszinte szakmai hitvallással ötvözve.

Hisszük, hogy erősségünk az ízekkel és emberekkel való kapcsolatunkban rejlik, ami a legjobb kombináció a tökéletes kávé megalkotásához.

A single origin kávéinkon túl 111 koncepció megalkotására, vagyis 111 olyan specialty kávé pörkölésére vagyunk hivatottak, 111 személy vagy “gasztro” partner részére, akinek a munkássága és eredményei előtt tisztelgünk. A koncepció maga a kreatív együttműködés, mely folyamatnak a végeredménye egy közösen megálmodott kávé, ami egy közös üzenetet, hitvallást is hordoz magában.

 

Hübris
Hübris Sörfőzde

A hübris egy magyar tulajdonú kisüzemi sörfőzde, amelyet az alapító sörfőző mesterek vezetnek a mai napig. a 2000 literes főzőházzal rendelkező sörfőzde Székesfehérváron, a Váralja soron található, ott készítjük a kézműves minőségű, de egyáltalán nem kézműves söreinket.

Kézműves sör mínusz kézműves. Szerintünk a jó minőség nem mennyiségi kérdés. hisszük, hogy üzemi méretben is lehet a sörfőzés tudományát a legmagasabb szintre helyezni. Célunk megváltoztatni a rossz beidegződést a jó sör fogalmáról és felébreszteni a tömeges igényt a minőségi sör fogyasztása iránt. A jó sör legyen mindenkié! Söreink alapértéke a letisztultság, egyszerűség, humor és stílus. a craft minőségű hétköznapi sör

Jardin Cukrászda
Jardin Cukrászda

A Jardin egy kifejezetten francia desszerteket készítő cukrászda Debrecen belvárosában, amely 2021 elején nyitott. Természetes és magas minőségű alapanyagokkal dolgozunk: gyümölcsökkel, csokoládéval, magokkal, gabonával, tejtermékekkel és fűszerekkel, adalékanyagok nélkül. Rajongunk a modern francia cukrászatért, amely számunka a letisztult, tökéletes külsőt, légies belsőt, izgalmas textúrákat és ízkombinációkat jelenti.
Kínálutunkban a monodesszertek mellett megtalálhatóak a tartok és égetett és leveles tészták is, melyeket mindig az évszakoknak megfelelő hozzávalókkal töltünk meg. Kedvenc alapanyagaink a gyümölcsök, melyet szinte minden desszertbe belecsempészünk és amitől süteményeink frissítőek, karakteresek.

 

Kiss Virag
Kiss-Virág Cukrászda
Ladányi Cukrászda
Ladányi Cukrászda

Közel 40 éve a cukrászatban tevékenykedünk, jelenleg az első és második generáció dolgozik együtt a családi vállalkozásban. Fagylaltjainkat mi magunk főzzük, ehhez a szomszédos tehenészet adja az egyik legfontosabb alapanyagot. Gyümölcs fagylaltjaink alapját is mi magunk főzzük, ezeket 100% színtiszta gyümölcsökkel ízesítünk.

A recepteket évtizedek óta tökéletesítjük, volt szerencsénk a Gelato University-n Bolognaban tanulni és gyakorlatban is alkalmazni az ott megszerzett tudást. 2021-ben „Nagyerdő Kincse” fagylaltunkat beválogatták az országos döntőbe, míg a tavalyi évben ezüst érmet nyertünk „Lazy Berry” nevű kreációnkkal az országos fagylaltversenyen.

2020-ban kezdtük Debrecenben „Fagylaltok éjszakái” rendezvénysorozatunkat, amikor is olyan extrém fagylaltok közül válogathatnak a vásárlók, mint a nagysikerű Lecsó, Camembert sajt áfonya mártogatóssal, Sárgadinnye bacon ropogóssal vagy az alkoholt is tartalmazó (+18) Bloody Mary vagy Baileys.

The Macaron Bites
The Macaron Bites

Egy csodálatos hangulatú hely Debrecen belvárosában, kiváló kávé és magas minőségű macaronok társaságában. Célunk, hogy megragadjunk minden lehetőséget, és megmutassuk milyen szintekre lehet emelni ezt a csodás kis desszertet. Üzletünkben folyamatos újdonságokkal várjuk vásárlóinkat, mint ízekben, mint színekben tudunk hétről hétre újjat mutatni. Az igazán ínyenceknek pedig különleges macaronjainkkal kedvezünk, melyek állófogadások, borkóstolok, céges rendezvények kiváló eleme lehet. A gourmet fesztiválra közel 40 féle ízesítéssel készülünk, és 4 különleges macaronnal a sósabb ízvilágtól egészen az igazán édesig. Macaronjaink 100%-ban gluténmentesek. Vegán vendégeinknek is készülünk külön ízekkel.

Sárréti ChiliFarm
Sárréti ChiliFarm

Összességében a Sárréti ChiliFarm küldetése, hogy összehozza a csípőset kedvelő embereket és megmutassa a még kételkedőknek vagy bizonytalanoknak, hogy van fény az alagút végén. Ha szeretnél több infót, érdekes, hasznos tartalmakat, akkor, ha még nem tetted, kövess minket Facebookon és Instagramon, iratkozz fel a YouTube csatornánkra és első kézből fogsz értesülni az újdonságokról. A Sárréti ChiliFarm által feltöltött képek felhasználása engedélyköteles!

Sajt és Kence
Sajt és Kence

Célunk az, hogy a gasztronómiai rendezvényükön a valódi minőségi és termelői termékek legjavát kínáljuk a látogatóknak. Az egyik kiemelt specialitásunk az olvasztott raclette sajt, amelyet helyben, frissen készítünk, hogy az ízek valóban elragadóak legyenek. Emellett számos kóstoló gourmet sajttálat is elhozunk, hogy mindenki megtalálhassa a számára legízletesebb változatokat.
Természetesen nem maradhatnak el a Debreczeni sajtok sem, amelyeket nem csak a helyszínen lehet majd megkóstolni, hanem otthoni fogyasztásra haza is lehet majd vinni. Azonban nem csak sajtokkal készülünk a rendezvényre. A hungarikumok szerelmeseinek is tartogatunk kellemes meglepetéseket: hízott libából készült termékeink garantáltan elvarázsolják majd az ízlelőbimbókat. Különlegességeink között megtalálható a retro liba-, illetve kacsazsíros kenyér, amelyet igény szerint kérhetnek almával vagy hagymával és zöldségekkel.
Ezenkívül a vegán vendégek számára is kínálunk izgalmas lehetőségeket, mint például a zöldségkrémes kenyerek: termelői padlizsános vagy gombás zakuszkával kent kovászos kenyér. Ezeket az egyszerű, ám annál különlegesebb ételeket házi gyümölcs- és gyógynövény szörppel öblíthetik le a kedves látogatók. Arra törekszünk, hogy minden vendégünk egy komplex élménycsomag részese lehessen, ahol az ízek és az italok együtt alkotnak ízletes és frissítő gasztronómiai csodát.

Helyszín

A fesztivál bejáratát a Debreceni Egyetem (Nagyerdei körút) felől érdemes megközelíteni.

Tömegközlekedéssel 1-es villamos Egyetem megálló. Autóval Parkolni a Nagyerdei körúton, a Pallagi úton és a Nagyerdei Stadion mélygarázsaiban lehetséges.

Közérdekű információk

4032 Debrecen, Nagyerdei körút Békás-tó

Támogatóink

Kapcsolat

Az ügyfélszolgálat munkanapon 9-16 óra között elérhető, valamennyi megkeresésre egy munkanapon belül visszajelzünk.

Email: info@fonixinfo.hu

Telefon: +36 52 518 400

Sajtóakkreditáció

Kövess minket máshol is!