• Logo

    8. Debrecziner Gourmet Fesztivál

    2024. június 14-16, Debrecen Nagyerdő 

8. Debrecziner Gourmet Fesztivál

Helyszín
Debrecen, Nagyerdő
Időpont
2024. június 14-16.

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben

Már most bebiztosíthatjátok a helyeteket az idei Debrecziner Gourmet Fesztiválra.

2024 nyarán immár 8. alkalommal rendezzük meg a Nagyerdőn a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze Debrecenben, hogy megmutassák, milyen magaslatokban tart most a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, merészen fűszerezett kreativitással készítik el fogásaikat.

A háromnapos találkozó látogatóit az ínycsiklandó falatok, az izgalmas textúrák és a különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várják.

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díjat ezúttal is a közönség szavazatai alapján viheti majd haza a legjobb kiállító.

 

Jegyvásárlás

Biztosítsd a helyed a fesztiválon! További információk a jegyvásárlásról

A 12. életévüket be nem töltött gyermekek és a nyugdíjasok a rendezvényt ingyenesen látogathatják, de karszalag viselése számukra kötelező.

Early bird 3 napos bérlet

2024.05.27. 10:00-ig elérhető

4.800 Ft 7.000 Ft
Jegyvásárlás
Early bird napijegy

2024.05.27. 10:00-ig elérhető

2.200 Ft-tól
Jegyvásárlás
3 napos VIP bérlet
15.000 Ft
Jegyvásárlás
Uni Gourmet
kedvezményes elővételes jegy

egyetemi diákigazolvánnyal

2.000 Ft-tól
Jegyvásárlás
"Ínyencék"
családi elővételes jegy

2 felnőtt és
maximum 3 fő 18 év alatti gyermek

5.800 Ft-tól
Jegyvásárlás

Programok

Akikkel már biztosan találkozhat a fesztiválközönség: Iszkor (Mályinka), Páva (Székelyudvarhely), Bobajka (Tarcal), Almavirág (Derecske), Horgonyzó (Tiszalök). Színvonalas zenei élményből sem lesz hiány: szombaton Palya Bea és zenekara, vasárnap a Zaporozsec lép fel a Debrecziner Gourmet színpadán.

Palya Bea
Zaporozsec
Thür Ádám
szakmai vezető
Jókuti András
házigazda

Kiállító Éttermek

Étel Ital
Fricska
Fricska 2.0 (Budapest)

Modern magyar bisztró konyha, francia és mediterrán inspirációval, szezonális alapanyagokkal. Budapest szívében a Dob utcában található tavaly nyári újra nyitása óta ismét Michelin Ajánlással rendelkező étterem. Másik büszkeségük a borkínálatuk, ami hazai kistermelők máshol nem található tételeiből, illetve tradicionális nagy pincék csúcs boraiból áll össze. 

Szomszéd Bisztro
Szomszéd Bisztró (Debrecen)

A Szomszéd Bisztró családok ölelésében született, családi vállalkozásként. A szomszédságban élő lakosok értékeit hivatott képviselni és a családok igényeit kiszolgálni.

Mi is egy vagyunk az itt élő családok közül és talán mi vagyunk a legtöbbet itthon  Az idősebb generációk konyhai titkait, a nagyi konyhájának illatát szeretnénk felidézni úgy, hogy egy trendibb gastro köntösbe csomagoljuk azt. Az umamit szeretnénk az ételhez hozzáadni, ami csak annak a kis plusznak köszönhető, ami az etetés szeretetéből adódik. Nálunk minden generáció úgy érezheti, hogy hazajöhet. Vendégeinket szerető közeg fogadja, ismerős arcok köszöntik. Maguk a bisztró dolgozói is több generáció szemléletét, tapasztalatát egyesítve törekednek harmonikus egységként működni és senkit nem hagynak az elégedettség érzése nélkül távozni.”

Vadaskert
Vadaskert Vendéglő (Hajdúszoboszló)

Éttermünkben a hagyományos ízek és nagymama receptjei modern szakácsaink tudásával egyesülnek. Természet közeli környezetben olyan ételeket kínálunk, melyek mélyen gyökereznek a múltban, mégis frissek és ízletesek. A kemencében sütött finomságok és gyümölcsfák illata minden falatnál egy utazást ígér az ízek birodalmában. Kiemelt figyelmet fordítunk az alapanyagokra, melyeket családi gazdaságokból szerzünk be. Családi éttermünk egy életre szóló gasztronómiai kaland, ahol minden falat emlékezetes pillanatot varázsol vendégeinknek.

Almavirág
Almavirág Étterem (Derecske)

Almavirág Étterem, ahol az ízek és az élmények találkoznak. Konyhánkban a sertés és az alma a főszereplők, melyekből különleges fogásokat és ínycsiklandó ételeket, italokat alkotunk. A vidéki gasztronómiának köszönhetően minden falat egy igazi utazásra invitál. Csapatunk elkötelezett és lelkes szakemberekből áll, akik mindent megtesznek azért, hogy vendégeink felejthetetlen élményben részesüljenek. Elismeréseink pedig bizonysága annak, hogy szívvel-lélekkel végezzük munkánkat.

Páva
Páva (Székelyudvar)

A székelyudvarhelyi Páva étterem filozófiája, hogy helyi, szezonális alapanyagok használatával és saját látásmódján keresztül mutassa be az erdélyi gasztronómiai hagyományokat. A Pávához szorosan kapcsolódó Taste of Transylvania hasonló célokat tűzött zászlajára, ugyanakkor egy olyan keretet is kíván teremteni, ahol háziasszonyok és séfek közösen tudják mindezeket a hagyományokat képviselni és egy még szélesebb közönség elé tárni. 

Table
Table x VID (Budapest x Eger)

Table: 
,,A TABLE Suite Restaurant & Event Space a maga nemében páratlan a magyar
gasztronómiában: lakásétterem, exkluzív rendezvényhelyszín és extravagáns főzőiskola. Nálunk megtapasztalhatod a lakáséttermek otthonosságát, a nagypolgári eleganciát és az üzleti diszkréciót, minőségi ételeket és italokat fogyaszthatsz, mindezt kiemelkedő szerviz és sok éves szakértelem támogatja.”

VID: 
Szeretjük a kreativitást, új dolgokat alkotni. Ebből a mentalitásból született meg 2018 tavaszán a “VID” márkanévvel megálmodott italunk. Szlogenünk a “life is better VID you” jelmondat. Termékfejlesztésünk több, mint 4 évre nyúlik vissza. A világon elsőként megalkottuk a kávé és bor találkozásából a VID-et. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan metódust sikerült kialakítanunk, amely során a VID gasztronómiai jegyei állandóak maradnak a bort és a kávét érintő külső tényezőktől függetlenül.  

VID x Table
Szeretnénk egy olyan kompozíciót mutatni Nektek ezen a hétvégén, ahol a kifinomult ízlésvilág az extravagáns ötletekkel párosul és olyan dolgok születnek, ahol ujjak nem maradnak nyalatlanul. A négy építő elem a világ különböző részeit szimbolizálják, melyeket gondosan válogatott alapanyagokból teszünk össze Nektek, italkülönlegességekkel kiegészítve. A föld Afrikát, a tűz Közép-Amerikát, a szél Ázsiát, a víz a Mediterránt személyesíti meg, és az ötödik elem pedig egy itthon is jól ismert desszert újra gondolva. Jókat enni, inni, és közben részt venni egy gasztronómiai világutazáson, mi ezt kínáljuk Nektek ezen a hétvégén!

Horgonyzó Kisvendéglő Tiszalök
Horgonyzó (Tiszalök)

A Horgonyzó Kisvendéglő a Tiszalöki Ősi Üdülőtelep 50 éves fái között megbúvó hangulatos családi étterem Takács Attila konyhafőnökkel az élén. Mindig friss halételekkel, fatüzeléses kemencében igazi, szívvel-lélekkel készült magyaros és amolyan “horgonyzós” fogásokkal kedveskednek az odalátogatóknak. Csakis a legjobb, helyi és szezonális alapanyagokat választják, ahogy Pataky Péter kreatív séftől tanulták, és mosollyal az arcukon főznek, ahogy a nagyi is tette.

Ezt az őszinteséget és értékteremtési vágyat a Dining Guide, Magyarország legmeghatározóbb étteremkalauza is megérezhetett, hiszen a Horgonyzó Kisvendéglőt nyitása óta minden évben beválogatta Magyarország 100 legjobb étterme közé, valamint arra a 10+1-es listára is felkerült, amin az ország 11 legjobb családi étterme szerepel. A Horgonyzó Kisvendéglőt 2022 és 2023-ban a Michelin Guide, a világ legmeghatározóbb gasztro kalauza egy tányérral jutalmazta, ami azt jelenti, hogy jó szívvel ajánlott étteremnek tartja, ahol őszinte, szeretettel készült ételt kapnak a vendégek.

Grillakadémia
Grillakadémia (Debrecen)

A Grillakadémia számunkra azt jelenti, hogy az ember és a tűz ősi kapcsolatát felelevenítjük. Ezt az együttműködést átültetjük ételkészítésünkbe, amely parázsló faszén és ropogó tűz fölött zajlik. Célunk az, hogy lenyűgözzük a hozzánk látogatókat egy teljesen egyedülálló, alternatív vendéglátási élménnyel. Egész évben változatos eseményeket kínálunk vendégeinknek, legyen az Grillakadémia, BBQ workshop, nyílt nap vagy szombati grill parti. Privát udvarunk olyan hely, ahol elrejtőzhetünk a világ zajától. Itt találhatunk menedéket, hogy a természet ölelésében újra feltöltődhessünk. A BBQ & GRILL technika szépségét és ízeit saját élményeinken és tapasztalatainkon keresztül mutatjuk be. Ehhez olyan fa- és faszén tüzelésű sütőket használunk, amelyekben a tűz és parázs varázslatos táncát érezni és megérteni lehet. Ez a különleges ízvilág tesz minket egyedülállóvá.

Bobajka
Bobajka (Tokaj)

Az Bobajka az Andrássy Kúria & Spa étterme, Tokaj régió hagyományait, borászati kultúráját és helyi termelőit ünnepli. Az étterem, a Bobajka, Michelin Guide ajánlásával büszkélkedhet, amely a régió ízeit modern és progresszív módon interpretálja. Az Andrássy Kúria szorosan együttműködik a helyi termelőkkel és borászatokkal, hogy a tradicionális ízeket és alapanyagokat a legmagasabb színvonalon kínálja. A szálloda nem csupán gasztronómiai élményt nyújt, hanem aktívan hozzájárul a térség gazdasági fellendüléséhez is a helyi közösséggel való szoros kapcsolatán keresztül. Az étterem borválasztéka kizárólag tokaji borokból áll, bemutatva a régió borászati örökségét és sokszínűségét. A Bobajka nem csupán egy étterem, hanem egy olyan hely, ahol a tokaji borok és ételek találkoznak, hogy átadjanak egyedülálló ízélményt és kultúrákat a vendégeknek.

Iszkor
Iszkor (Mályinka)

Vidéki kis bisztró egy patak partján, a Bükk vadregényes erdei mellett - dióhéjban ennyi lenne az Iszkor. Immár viszont lassan két éve, hogy velünk együtt fejlődik, és igyekszik a környék legkiválóbb termelőire építkezve új színt hozni ide, a "vadkeletre". Apró, de családias légkörrel, szinte naponta változó étlappal várjuk a hozzánk érkezőket, a nemzeti park szomszédságában, télen a kandallóban ropogó tűzzel, nyáron pedig hatalmas terasszal, csörgedező patak zajával a háttérben. Egy épületben, ami karrierjét a falu kocsmájaként kezdte, mára viszont kiérdemelte, hogy étteremként hivatkozzunk rá - amit a két kezünkkel romboltunk szét tégláról-téglára, hogy aztán ugyanígy építsük vissza, a saját ízlésünkre formálva, helyi borokkal, házi szörpökkel, barátainknak hívható környékbeli gazdálkodók friss portékáival.

Mirage
Mirage (Hajdúszoboszló)

Mirage éttermünk stílusát a tradíciók és az újítások harmóniája uralja. Konyhánk filozófiája az innovációk és hagyományok egyensúlyára épül, amelyben a steak étterem eleganciáját és a populáris bisztró ételek ízvilágát ötvözzük. Látványkonyhánk új szintre emeli az ételszervízt, az interaktív "gasztromozi" élményét, míg friss, hazai alapanyagok garantálják a kifinomult
ízeket és az egyediséget. Ismerd meg a Mirage újra gondolt stílusát és élvezd a gasztronómiai élményeket egy friss, modern szemléletben!"

A leves
A Leves (Miskolc)

A Leves és Borsod Burger: Két jól ismert miskolci brand találkozása egy üzletben, Miskolc történelmi sétáló utcáján. Csak fiatalosan, lazán, legyen szó villás reggeliről, minőségi ebéd menüről, ázsiai ízekről, vacsoráról, burgerről vagy a jól ismert házibulikról. Mindent csak teljes odaadással, minőséggel és szeretettel Nektek… Ha felénk jársz ne feledd, hogy…” MENJ A LEVESBE!”

IKON Debrecen
IKON (Debrecen)

Az IKON étteremben példamutató módon a helyi alapanyagok adta sokszínűséget törekszenek bemutatni, figyelembe véve a lokális értékeket, igényeket és a szezonalitást.
A vidék egyik legjobb étterme Thür Ádám séf vezetésével előszeretettel nyúl a hagyományos ízekhez, azokat felidézve, technológiában és megjelenésében viszont új köntösbe bújtatva készítik el fogásaikat. A lényeg, hogy meghatározó ízélményt adjon.

Vino
Vino Bar ’N Bistro (Kisvárda)

A Vino Bar ’n Bistro az ország keleti szegletében Kisvárdán kínálja minőségi ételek és italok széles választékát. Az étterem missziója a helyi értékek és hagyományok megőrzése modern köntösben, a családias és barátságos környezet megtartása mellett.

Fácánliget
Fácánliget (Nádudvar)

Fácánliget - ahol a békés alföldi táj találkozik a modern stílussal és a kifinomult gasztronómiával. Ez a magával ragadó helyszín Nádudvar közelében található, és igazi gasztro menedékké vált mindazok számára, akik el akarnak szakadni a város zajától egy hangulatos és természetközeli ebéd erejéig akár minden nap. A Fácánliget tökéletes ötvözete a hagyományos magyar ízeknek és az újító kreativitásnak. A Fácánliget konyhája elkötelezett a hamisítatlan magyar minőség mellett, ezért a legjobb helyi alapanyagokat is felhasználva valósítják meg ételkölteményeiket. Az évek során több száz esküvőnek, családi eseménynek, céges rendezvénynek adott otthont, és arra a legbüszkébb, hogy vendégei időről időre visszatérnek az izgalmas ételek miatt, amelyek mindig különleges kulináris élményt nyújtanak.

Wok to Box
Wok to Box (Debrecen)

A Wok to Box missziója az autentikus ázsiai ízek megismertetése széles közönséggel. Ennek érdekében minden fogásunkat friss, minőségi alapanyagból kínáljuk a variálhatóság jegyében. Kínálatunkban a távol-keleti konyha közkedvelt remekeit sorakoztatjuk fel, melyeket az ázsiai tanulmányutak alkalmával tökéletesítettünk. 

Wellington
Wellington Coffee and Pie

A hangulatos belvárosi kávézó népszerűségét saját pörkölésű specialty kávéval és színvonalas desszertekkel alapozta meg, de a Wellington az elmúlt két évben nemcsak az új-zélandi pie és bor nagykövete, hanem komoly gasztroműhely is lett. Az igényes és változatos napi ebéd mindig tartogat meglepetéseket, a havonta rendezett borvacsorák pedig komoly és értő közönséget vonzanak. Az idei fesztiválon az elmaradhatatlan sós piték mellett belekóstolhatunk a borvacsorák rafinált ízpárosításait idéző fogásokba és desszertekbe, különlegesen izgalmas kávés italokkal kísérve.

Pavillon de Paris
Pavillon de Paris

A Pavillon de Paris egy varázslatos, romantikus étterem, Budapest szívében. Szép időben csodálatos kerthelységünkben fogadjuk vendégeinket, hűvösebb időben pedig a benti pavilonból nyílik mesés kilátás a kertre. A város legromantikusabb és legelbűvölőbb helyszíne a Pavillon de Paris, legyen szó üzleti ebédről, egy vacsoráról kettesben, vagy akár születésnapról. A kellemes atmoszféra mellett, tálaink kifinomult ízvilága is magért beszél, melyet a varázslatos francia gasztronómia ihletett.

Végállomás Bistro & Wine
Végállomás Bisztro and Wine

Az Állami Erdei Kisvasút egykori miskolci állomásépülete ad otthont regionális alapokon nyugvó 2022-óta a MICHELIN kalauz által is ajánlott bisztró konyhánknak. Karnyújtásnyira van tőlünk az erdő, az izgalmas bükki kincsek, melyeket regionális termékekkel kiegészítve az ízek végtelen játszóterén kalandozunk. Az évszakok és a helyi termelési kínálat határozza meg, éppen milyen alapanyagokkal dolgozunk, keresve bennük a legmagasabb minőséget. Bízunk a helyi gazdákban és inspiráljuk egymást, hogy az éttermi végeredmény hibátlan és izgalmas gasztronómiai élmény legyen, szervesen kapcsolódva a bor izgalmas világához.

Bestillo Pálinka
Bestillo

A BESTILLO nagy gondot fordít arra, hogy a pálinkának szánt gyümölcsöt ne csupán fajta és minőség, hanem termőterület szerint is megválogathassa. Főzőmestereink mint az egykori céhmesterek, a legjobbat keresve gyűjtötték össze tudásukat és szereztek tapasztalatokat. Ismerjük a gyümölcsöket, a természet változásának hatásait, a termőföldet, a helyi, évszázados szokásokat éppúgy, mint a legújabb irányzatokat és technikákat. Tiszta pálinkákat készítünk, melyek egyértelmű üzenetként hordozzák a gyümölcsök karakterét és a hozzáadott emberi tapasztalatot, tudást. Élvezzük, amit csinálunk és örülünk, ha mások is élvezik a BETILLO-pálinkákat. 

Nagyerdei Pálinkaműhely
Nagyerdei Pálinkaműhely

A Nagyerdei Pálinkaműhely Debrecen egyetlen pálinkával foglalkozó vállalkozása, mellyel célunk a zamatos gyümölcsökből készült pálinkák megismertetése, az alkalmi kóstolók biztosítása, és a helyi gasztronómia erősítése. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a tudatos gyümölcsbeszerzés és feldolgozáson át a gyümölcspárlatok megszületéséig a legnagyobb odaadással végezzük munkánkat. Elsődleges szolgáltatásunk a kitelepülések, bemutatók és szakmai előadással egybekötött csoportos kóstolók tartása cégeknek és magánszemélyeknek. Hisszük, hogy a jó pálinka minden cseppje egy élmény.

Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet

Támogatóink

Ön is szívesen lenne támogatónk?

Várjuk jelentkezését a debreczinergourmet@fonixinfo.hu címre.

Helyszín

A fesztivál bejáratát a Debreceni Egyetem (Nagyerdei körút) felől érdemes megközelíteni.

Tömegközlekedéssel 1-es villamos Egyetem megálló. Autóval Parkolni a Nagyerdei körúton, a Pallagi úton és a Nagyerdei Stadion mélygarázsaiban lehetséges.

Közérdekű információk

4032 Debrecen, Nagyerdei körút Békás-tó

Kapcsolat

Az ügyfélszolgálat munkanapon 9-16 óra között elérhető, valamennyi megkeresésre egy munkanapon belül visszajelzünk.

Email: info@fonixinfo.hu

Telefon: +36 52 518 400

Sajtóakkreditáció

Kövess minket máshol is!