8. Debrecziner Gourmet Fesztivál
Michelin-csillag, molekuláris koktélshow és Palya Bea: minden érzékszervünkre jut egy jó fogás
Az ország legkiválóbb éttermei és séfjei a cívisvárosban idén újra összejönnek, hogy a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon is belekóstolhassunk, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.
A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak a Nagyerdőn június 14. és 16. között. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat. A Master Good főtámogatásával megvalósuló háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra. A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, amit a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.
2024-ben a 4 alapelem; a tűz, a víz, a levegő és a föld kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.
Felragyog a Michelin-csillag is: 2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.
A szurkolók sem kényszerülnek a nappaliba, az EB-mérkőzéseket a kedvükért kialakított helyszínen, a Fun Zone-ban drukkolhatják végig.
A fesztivál szombati és vasárnapi estjén a nagyközönség számára népszerű előadók lépnek fel: a slágergyáros DJ Németi előtt a káprázatos Palya Bea és az ultravagány Zaporozsec zenél majd.
Programok
Akikkel már biztosan találkozhat a fesztiválközönség: Iszkor (Mályinka), Páva (Székelyudvarhely), Bobajka (Tarcal), Almavirág (Derecske), Horgonyzó (Tiszalök). Színvonalas zenei élményből sem lesz hiány: szombaton Palya Bea és zenekara, vasárnap a Zaporozsec lép fel majd DJ Németi zenél a Debrecziner Gourmet színpadán.
szakmai vezető
házigazda
Jenei Éva
Stand Up Comedy
Péntek, Június 14.
15:00 | KAPUNYITÁS |
17:00-17:30 | DSZC szakmabemutató: A cívisváros finomságai |
18:00-18:30 | Város bora bemutató a Visit Debrecennel |
19:00-20:00 | Stand Up Comedy Lakatos Lacival |
21:00-23:30 | EB Nyitómérkőzés (Németország-Skócia) |
23:30-01:00 | DJ Németi |
1:00 | KAPUZÁRÁS |
Szombat, Június 15.
11:30-13:00 | KAPUNYITÁS - Dj set |
13:00-14:00 | Ez élet Essenciája Főzőshow Tiago Sabarigoval és Jenei Évával |
14:00-15:00 | Mizsei Jani MÁK Bisztró Főzőshow |
15:00-16:00 | Kerekasztal beszélgetés a Street Kitchen-el |
16:00-17:00 | A Bocus d'or story Beszélgetés és főzés Balogh Szabival |
17:00-17:45 | Molekuláris Koktélshow Kinczler Andrissal |
19:30-21:00 | Palya Bea Koncert |
15:00-17:00 | EB Mérkőzés közvetítés ( Magyarország-Svájc ) |
18:00-19:30 | EB Mérkőzés közvetítés ( Spanyolország-Horvátország ) |
21:00-23:30 | EB Mérkőzés közvetítés ( Olaszország-Albánia ) |
1:00 | KAPUZÁRÁS - Afterparty az Egoistban |
Vasárnap, Június 16.
11:30 | KAPUNYITÁS |
12:00-13:00 | Közös Brunch a Vendéglátókkal |
13:00-14:00 | Miele Főzőshow Kis Sándorral |
14:00-14:30 | A Kávépörkölés művészete a Wellingtonnal |
14:45-15:30 | Mede Ádám Főzőshow |
15:50-16:00 | Közönségdíj átadás |
17:00-18:00 | Zaporozsec Koncert |
15:00-17:00 | EB Mérkőzés közvetítés ( Lengyelország-Hollandia ) |
18:00-20:00 | EB Mérkőzés közvetítés ( Szlovénia-Dánia) |
21:00-23:30 | EB Mérkőzés közvetítés ( Szerbia-Anglia ) |
23:30 | KAPUZÁRÁS |
Kiállítók
Babel Budapest
A Babel név jelentése a mi vonatkozásunkban: elérni az istenit, felérni a csúcsra. Arra törekszünk, hogy a színvonalunk ebbe a gasztronómiai magaslatba érjen. A Michelin-csillagos Babel Budapest az alapanyag-központúság elvét vallja. A csapat törekszik a régió legjobb alapanyagait felkutatni és felhasználni, ezzel együtt Kaszás Kornél executive chef és csapata kontinenseken átívelő, nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, ami számos fogásunkon megtapasztalható.
Fricska 2.0 (Budapest)
Modern magyar bisztró konyha, francia és mediterrán inspirációval, szezonális alapanyagokkal. Budapest szívében a Dob utcában található tavaly nyári újra nyitása óta ismét Michelin Ajánlással rendelkező étterem. Másik büszkeségük a borkínálatuk, ami hazai kistermelők máshol nem található tételeiből, illetve tradicionális nagy pincék csúcs boraiból áll össze.
Szomszéd Bisztró (Debrecen)
A Szomszéd Bisztró családok ölelésében született, családi vállalkozásként. A szomszédságban élő lakosok értékeit hivatott képviselni és a családok igényeit kiszolgálni.
Mi is egy vagyunk az itt élő családok közül és talán mi vagyunk a legtöbbet itthon Az idősebb generációk konyhai titkait, a nagyi konyhájának illatát szeretnénk felidézni úgy, hogy egy trendibb gastro köntösbe csomagoljuk azt. Az umamit szeretnénk az ételhez hozzáadni, ami csak annak a kis plusznak köszönhető, ami az etetés szeretetéből adódik. Nálunk minden generáció úgy érezheti, hogy hazajöhet. Vendégeinket szerető közeg fogadja, ismerős arcok köszöntik. Maguk a bisztró dolgozói is több generáció szemléletét, tapasztalatát egyesítve törekednek harmonikus egységként működni és senkit nem hagynak az elégedettség érzése nélkül távozni.”
Vadaskert Vendéglő (Hajdúszoboszló)
Éttermünkben a hagyományos ízek és nagymama receptjei modern szakácsaink tudásával egyesülnek. Természet közeli környezetben olyan ételeket kínálunk, melyek mélyen gyökereznek a múltban, mégis frissek és ízletesek. A kemencében sütött finomságok és gyümölcsfák illata minden falatnál egy utazást ígér az ízek birodalmában. Kiemelt figyelmet fordítunk az alapanyagokra, melyeket családi gazdaságokból szerzünk be. Családi éttermünk egy életre szóló gasztronómiai kaland, ahol minden falat emlékezetes pillanatot varázsol vendégeinknek.
Almavirág Étterem (Derecske)
Almavirág Étterem, ahol az ízek és az élmények találkoznak. Konyhánkban a sertés és az alma a főszereplők, melyekből különleges fogásokat és ínycsiklandó ételeket, italokat alkotunk. A vidéki gasztronómiának köszönhetően minden falat egy igazi utazásra invitál. Csapatunk elkötelezett és lelkes szakemberekből áll, akik mindent megtesznek azért, hogy vendégeink felejthetetlen élményben részesüljenek. Elismeréseink pedig bizonysága annak, hogy szívvel-lélekkel végezzük munkánkat.
Páva (Székelyudvar)
A székelyudvarhelyi Páva étterem filozófiája, hogy helyi, szezonális alapanyagok használatával és saját látásmódján keresztül mutassa be az erdélyi gasztronómiai hagyományokat. A Pávához szorosan kapcsolódó Taste of Transylvania hasonló célokat tűzött zászlajára, ugyanakkor egy olyan keretet is kíván teremteni, ahol háziasszonyok és séfek közösen tudják mindezeket a hagyományokat képviselni és egy még szélesebb közönség elé tárni.
Table x VID (Budapest x Eger)
Table:
,,A TABLE Suite Restaurant & Event Space a maga nemében páratlan a magyar
gasztronómiában: lakásétterem, exkluzív rendezvényhelyszín és extravagáns főzőiskola. Nálunk megtapasztalhatod a lakáséttermek otthonosságát, a nagypolgári eleganciát és az üzleti diszkréciót, minőségi ételeket és italokat fogyaszthatsz, mindezt kiemelkedő szerviz és sok éves szakértelem támogatja.”
VID:
Szeretjük a kreativitást, új dolgokat alkotni. Ebből a mentalitásból született meg 2018 tavaszán a “VID” márkanévvel megálmodott italunk. Szlogenünk a “life is better VID you” jelmondat. Termékfejlesztésünk több, mint 4 évre nyúlik vissza. A világon elsőként megalkottuk a kávé és bor találkozásából a VID-et. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan metódust sikerült kialakítanunk, amely során a VID gasztronómiai jegyei állandóak maradnak a bort és a kávét érintő külső tényezőktől függetlenül.
VID x Table
Szeretnénk egy olyan kompozíciót mutatni Nektek ezen a hétvégén, ahol a kifinomult ízlésvilág az extravagáns ötletekkel párosul és olyan dolgok születnek, ahol ujjak nem maradnak nyalatlanul. A négy építő elem a világ különböző részeit szimbolizálják, melyeket gondosan válogatott alapanyagokból teszünk össze Nektek, italkülönlegességekkel kiegészítve. A föld Afrikát, a tűz Közép-Amerikát, a szél Ázsiát, a víz a Mediterránt személyesíti meg, és az ötödik elem pedig egy itthon is jól ismert desszert újra gondolva. Jókat enni, inni, és közben részt venni egy gasztronómiai világutazáson, mi ezt kínáljuk Nektek ezen a hétvégén!
Horgonyzó (Tiszalök)
A Horgonyzó Kisvendéglő a Tiszalöki Ősi Üdülőtelep 50 éves fái között megbúvó hangulatos családi étterem Takács Attila konyhafőnökkel az élén. Mindig friss halételekkel, fatüzeléses kemencében igazi, szívvel-lélekkel készült magyaros és amolyan “horgonyzós” fogásokkal kedveskednek az odalátogatóknak. Csakis a legjobb, helyi és szezonális alapanyagokat választják, ahogy Pataky Péter kreatív séftől tanulták, és mosollyal az arcukon főznek, ahogy a nagyi is tette.
Ezt az őszinteséget és értékteremtési vágyat a Dining Guide, Magyarország legmeghatározóbb étteremkalauza is megérezhetett, hiszen a Horgonyzó Kisvendéglőt nyitása óta minden évben beválogatta Magyarország 100 legjobb étterme közé, valamint arra a 10+1-es listára is felkerült, amin az ország 11 legjobb családi étterme szerepel. A Horgonyzó Kisvendéglőt 2022 és 2023-ban a Michelin Guide, a világ legmeghatározóbb gasztro kalauza egy tányérral jutalmazta, ami azt jelenti, hogy jó szívvel ajánlott étteremnek tartja, ahol őszinte, szeretettel készült ételt kapnak a vendégek.
Grillakadémia (Debrecen)
A Grillakadémia számunkra azt jelenti, hogy az ember és a tűz ősi kapcsolatát felelevenítjük. Ezt az együttműködést átültetjük ételkészítésünkbe, amely parázsló faszén és ropogó tűz fölött zajlik. Célunk az, hogy lenyűgözzük a hozzánk látogatókat egy teljesen egyedülálló, alternatív vendéglátási élménnyel. Egész évben változatos eseményeket kínálunk vendégeinknek, legyen az Grillakadémia, BBQ workshop, nyílt nap vagy szombati grill parti. Privát udvarunk olyan hely, ahol elrejtőzhetünk a világ zajától. Itt találhatunk menedéket, hogy a természet ölelésében újra feltöltődhessünk. A BBQ & GRILL technika szépségét és ízeit saját élményeinken és tapasztalatainkon keresztül mutatjuk be. Ehhez olyan fa- és faszén tüzelésű sütőket használunk, amelyekben a tűz és parázs varázslatos táncát érezni és megérteni lehet. Ez a különleges ízvilág tesz minket egyedülállóvá.
Bobajka (Tokaj)
Az Bobajka az Andrássy Kúria & Spa étterme, Tokaj régió hagyományait, borászati kultúráját és helyi termelőit ünnepli. Az étterem, a Bobajka, Michelin Guide ajánlásával büszkélkedhet, amely a régió ízeit modern és progresszív módon interpretálja. Az Andrássy Kúria szorosan együttműködik a helyi termelőkkel és borászatokkal, hogy a tradicionális ízeket és alapanyagokat a legmagasabb színvonalon kínálja. A szálloda nem csupán gasztronómiai élményt nyújt, hanem aktívan hozzájárul a térség gazdasági fellendüléséhez is a helyi közösséggel való szoros kapcsolatán keresztül. Az étterem borválasztéka kizárólag tokaji borokból áll, bemutatva a régió borászati örökségét és sokszínűségét. A Bobajka nem csupán egy étterem, hanem egy olyan hely, ahol a tokaji borok és ételek találkoznak, hogy átadjanak egyedülálló ízélményt és kultúrákat a vendégeknek.
Iszkor (Mályinka)
Vidéki kis bisztró egy patak partján, a Bükk vadregényes erdei mellett - dióhéjban ennyi lenne az Iszkor. Immár viszont lassan két éve, hogy velünk együtt fejlődik, és igyekszik a környék legkiválóbb termelőire építkezve új színt hozni ide, a "vadkeletre". Apró, de családias légkörrel, szinte naponta változó étlappal várjuk a hozzánk érkezőket, a nemzeti park szomszédságában, télen a kandallóban ropogó tűzzel, nyáron pedig hatalmas terasszal, csörgedező patak zajával a háttérben. Egy épületben, ami karrierjét a falu kocsmájaként kezdte, mára viszont kiérdemelte, hogy étteremként hivatkozzunk rá - amit a két kezünkkel romboltunk szét tégláról-téglára, hogy aztán ugyanígy építsük vissza, a saját ízlésünkre formálva, helyi borokkal, házi szörpökkel, barátainknak hívható környékbeli gazdálkodók friss portékáival.
Mirage (Hajdúszoboszló)
Mirage éttermünk stílusát a tradíciók és az újítások harmóniája uralja. Konyhánk filozófiája az innovációk és hagyományok egyensúlyára épül, amelyben a steak étterem eleganciáját és a populáris bisztró ételek ízvilágát ötvözzük. Látványkonyhánk új szintre emeli az ételszervízt, az interaktív "gasztromozi" élményét, míg friss, hazai alapanyagok garantálják a kifinomult
ízeket és az egyediséget. Ismerd meg a Mirage újra gondolt stílusát és élvezd a gasztronómiai élményeket egy friss, modern szemléletben!"
A Leves (Miskolc)
A Leves és Borsod Burger: Két jól ismert miskolci brand találkozása egy üzletben, Miskolc történelmi sétáló utcáján. Csak fiatalosan, lazán, legyen szó villás reggeliről, minőségi ebéd menüről, ázsiai ízekről, vacsoráról, burgerről vagy a jól ismert házibulikról. Mindent csak teljes odaadással, minőséggel és szeretettel Nektek… Ha felénk jársz ne feledd, hogy…” MENJ A LEVESBE!”
IKON (Debrecen)
Az IKON étteremben példamutató módon a helyi alapanyagok adta sokszínűséget törekszenek bemutatni, figyelembe véve a lokális értékeket, igényeket és a szezonalitást.
A vidék egyik legjobb étterme Thür Ádám séf vezetésével előszeretettel nyúl a hagyományos ízekhez, azokat felidézve, technológiában és megjelenésében viszont új köntösbe bújtatva készítik el fogásaikat. A lényeg, hogy meghatározó ízélményt adjon.
Vino Bar ’N Bistro (Kisvárda)
A Vino Bar ’n Bistro az ország keleti szegletében Kisvárdán kínálja minőségi ételek és italok széles választékát. Az étterem missziója a helyi értékek és hagyományok megőrzése modern köntösben, a családias és barátságos környezet megtartása mellett.
Fácánliget (Nádudvar)
Fácánliget - ahol a békés alföldi táj találkozik a modern stílussal és a kifinomult gasztronómiával. Ez a magával ragadó helyszín Nádudvar közelében található, és igazi gasztro menedékké vált mindazok számára, akik el akarnak szakadni a város zajától egy hangulatos és természetközeli ebéd erejéig akár minden nap. A Fácánliget tökéletes ötvözete a hagyományos magyar ízeknek és az újító kreativitásnak. A Fácánliget konyhája elkötelezett a hamisítatlan magyar minőség mellett, ezért a legjobb helyi alapanyagokat is felhasználva valósítják meg ételkölteményeiket. Az évek során több száz esküvőnek, családi eseménynek, céges rendezvénynek adott otthont, és arra a legbüszkébb, hogy vendégei időről időre visszatérnek az izgalmas ételek miatt, amelyek mindig különleges kulináris élményt nyújtanak.
Wok to Box (Debrecen)
A Wok to Box missziója az autentikus ázsiai ízek megismertetése széles közönséggel. Ennek érdekében minden fogásunkat friss, minőségi alapanyagból kínáljuk a variálhatóság jegyében. Kínálatunkban a távol-keleti konyha közkedvelt remekeit sorakoztatjuk fel, melyeket az ázsiai tanulmányutak alkalmával tökéletesítettünk.
Wellington Coffee and Pie
A hangulatos belvárosi kávézó népszerűségét saját pörkölésű specialty kávéval és színvonalas desszertekkel alapozta meg, de a Wellington az elmúlt két évben nemcsak az új-zélandi pie és bor nagykövete, hanem komoly gasztroműhely is lett. Az igényes és változatos napi ebéd mindig tartogat meglepetéseket, a havonta rendezett borvacsorák pedig komoly és értő közönséget vonzanak. Az idei fesztiválon az elmaradhatatlan sós piték mellett belekóstolhatunk a borvacsorák rafinált ízpárosításait idéző fogásokba és desszertekbe, különlegesen izgalmas kávés italokkal kísérve.
Pavillon de Paris
A Pavillon de Paris egy varázslatos, romantikus étterem, Budapest szívében. Szép időben csodálatos kerthelységünkben fogadjuk vendégeinket, hűvösebb időben pedig a benti pavilonból nyílik mesés kilátás a kertre. A város legromantikusabb és legelbűvölőbb helyszíne a Pavillon de Paris, legyen szó üzleti ebédről, egy vacsoráról kettesben, vagy akár születésnapról. A kellemes atmoszféra mellett, tálaink kifinomult ízvilága is magért beszél, melyet a varázslatos francia gasztronómia ihletett.
Végállomás Bisztro and Wine
Az Állami Erdei Kisvasút egykori miskolci állomásépülete ad otthont regionális alapokon nyugvó 2022-óta a MICHELIN kalauz által is ajánlott bisztró konyhánknak. Karnyújtásnyira van tőlünk az erdő, az izgalmas bükki kincsek, melyeket regionális termékekkel kiegészítve az ízek végtelen játszóterén kalandozunk. Az évszakok és a helyi termelési kínálat határozza meg, éppen milyen alapanyagokkal dolgozunk, keresve bennük a legmagasabb minőséget. Bízunk a helyi gazdákban és inspiráljuk egymást, hogy az éttermi végeredmény hibátlan és izgalmas gasztronómiai élmény legyen, szervesen kapcsolódva a bor izgalmas világához.
KIOSK Budapest
A fővárosi találkozóhely pimasz bisztrófogásokkal, pompás terasszal és kerttel, dunai panorámával. A KIOSK Budapest szakmai vezetését idén februártól a hozzánk tartozó Michelin-csillagos Babel Budapest konyhai- és szervizvezetői vették át, és az új koncepcióban friss és laza menüvel várjuk vendégeinket. A koncepcióvátlásban szempont volt, hogy a közönségkedvenc fogásainkat megtartsuk és egy újabb szintre emeljük.
Panificio il Basilico Debrecen
Kovásszal és szeretettel két éve Debrecenben is, a Panificio il Basilico Debrecen.
Az ország egyik legismertebb pékje, Szabadfi Szabolcs, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Szabi a pék, debreceni péksége decemberben 2 éves évfordulóját ünnepelte. A kovászos kézműves pékáruk és a virágfánkok mellett kisebb delikátesz is megtalálható az üzletben, ahol kizárólag termelői, adalékmentes termékekkel találkozunk, mint kolbászok, lekvárok, szószok, szörpök, mézek, tészták, teák és tejtermékek, sajtok is. A pékség reggeliző megnevezés december óta teljes, mióta meleg reggelik is kaphatóak az üzletben, melyeknél szintén helyi termelők alapanyagait használják fel. Havi rendszerességgel van lehetőség a gyerekeknek élménysütéseken részt venni, melyek tematikáját általában az aktuális ünnepek adják. A fesztivál és a nyári szezon előkészületei hamarosan elkezdődnek, a termékek is bővülnek majd nyári kínálattal, friss szezonális alapanyagokkal, melyeknek nagy része a pékséget kiszolgáló kertből érkezik, többek között ezért, nemrégiben a Future of Debrecentől, Fenntarthatósági díjat vehettek át. A folyamatos megújulás és működtetés felelőse Szabi a pék debreceni „jobb keze” Vígh János, rengeteg újdonsággal készül. A megszokott és a nyári ízek mellett nyitott terasszal, kovászos lángossal és a lehető legtöbb fesztivál megjelenéssel készülnek a nyárra.
Jardin Cukrászda (Debrecen)
Egy falat Párizs Debrecen belvárosában. Rajongunk a modern francia cukrászatért, amely számunka a letisztult, tökéletes külsőt, légies belsőt, izgalmas textúrákat és ízkombinációkat jelenti. A francia cukrászat összes technológiáját alkalmazva készítünk monodesszerteket, égetett, hajtogatott vagy kelt tésztákat. Alapanyag terén nem ismerünk kompromisszumot, csak olyan termékekkel dolgozunk, amelyek nagyon magas minőségűek legyen az gyümölcs, tejtermék, vagy csokoládé. Figyelve a környezetünkre, ha lehet együtt dolgozunk helyi termelőkkel és előnyben részesítjük a friss szezonális alapanyagokat.
The Macaron Bites (Debrecen)
Gourmet macaron? Igen létezik. Mi vagyunk azok, akik minden falatban boldogságot, és finomságot rejtenek. A gourmet fesztivál idei témája nagyon magával ragadott minket, így igazán gourmet, és különleges macaronokkal készülünk. Nálunk a minőség, és a jó kedv mindig garantált! Látogass meg minket, és kóstold meg a vidámságot egy falatnyi macaronban!
Bestillo
A BESTILLO nagy gondot fordít arra, hogy a pálinkának szánt gyümölcsöt ne csupán fajta és minőség, hanem termőterület szerint is megválogathassa. Főzőmestereink mint az egykori céhmesterek, a legjobbat keresve gyűjtötték össze tudásukat és szereztek tapasztalatokat. Ismerjük a gyümölcsöket, a természet változásának hatásait, a termőföldet, a helyi, évszázados szokásokat éppúgy, mint a legújabb irányzatokat és technikákat. Tiszta pálinkákat készítünk, melyek egyértelmű üzenetként hordozzák a gyümölcsök karakterét és a hozzáadott emberi tapasztalatot, tudást. Élvezzük, amit csinálunk és örülünk, ha mások is élvezik a BETILLO-pálinkákat.
Nagyerdei Pálinkaműhely
A Nagyerdei Pálinkaműhely Debrecen egyetlen pálinkával foglalkozó vállalkozása, mellyel célunk a zamatos gyümölcsökből készült pálinkák megismertetése, az alkalmi kóstolók biztosítása, és a helyi gasztronómia erősítése. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a tudatos gyümölcsbeszerzés és feldolgozáson át a gyümölcspárlatok megszületéséig a legnagyobb odaadással végezzük munkánkat. Elsődleges szolgáltatásunk a kitelepülések, bemutatók és szakmai előadással egybekötött csoportos kóstolók tartása cégeknek és magánszemélyeknek. Hisszük, hogy a jó pálinka minden cseppje egy élmény.
UGAR Brewery
„A sörfőzdék történetének 88,3%-a úgy kezdődik, hogy “otthon a konyhában/fürdőszobában/garázsban/apám fáskamrájában megfőztem az első sörömet”.
Na, ez nálunk is így volt. Az emlékezetes kezdet és a sör szeretete hobbivá alakította a sörfőzést. A technika kifinomult, a söreink pedig egyre jobbak és különlegesebbek lettek. A konyhai technikát leváltotta egy 500 nm-es, 9000 liternyi erjesztőtér kapacitású sörfőzde, ami a legmodernebb technikai előírásoknak is megfelel, mi pedig keményebben melózunk, mint eddig bármikor. Az Ugar nem pusztán sör! Így csináljuk mi. Élvezzétek az ízeket és a meséket. És még valami:
"Nem kell, hogy higgy nekünk, csak próbáld ki!”
Hübris
100 % magyar tulajdonban lévő székesfehérvári kisüzemi sörfőzde. 40000 literes erjesztő kapacitással rendelkezünk és jelenleg 12 fajta sörrel örvendeztetjük meg a nagyközönséget.
One Eleven
A @neelevenroastery Molnár Attila, vezető kávészakértő specialty kávépörkölője. Attila számos szakmai sikert tudhat maga mögött, mint kávézólánc vezető, az egyik első magyar, specialty kávézó megalapítója, barista világbajnokság döntőse, vagy eszköz- ill. italfejlesztő. Újdonság a pörkölő emeletén található @opuszterem, mely az ország első kávéra hangolt “fine tasting” vendéglátóhelye, ahol nem csak alapanyagként gondolnak a kávéra, hanem koncepcionális és fenntarthatósági szempontból is.
A 2024. június 14-16. között megrendezésre kerülő 8. Debrecziner Gourmet Fesztivál szervezői minden korosztályra gondoltak. A háromnapos gasztronómiai rendezvény nemcsak az ínyencek számára kínál különleges élményeket, hanem a legkisebbek szórakoztatásáról is gondoskodik.
Izgalmas évek jönnek a debreceni BMW-nél: az új modellgeneráció mellett a vállalat újragondolt gyártási koncepciója is itt debütál!
Különleges ízvilág, egyedi megjelenés! Ismerd meg a koktélkészítés rejtelmeit és kóstold meg az elkészült finomságokat! Lesd el a debreceni páros kolbász készítésének minden fortélyát; mi megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy tökéletes legyen a végeredmény!
Két éve tették le a BMW Group Gyár Debrecen alapkövét. Az alapkőletétel óta eltelt időszakban dinamikus fejlődés zajlott, ami mostanra sok területen jól látható.
Ön is szívesen lenne támogatónk?
Várjuk jelentkezését a debreczinergourmet@fonixinfo.hu címre.
Helyszín
A fesztivál bejáratát a Debreceni Egyetem (Nagyerdei körút) felől érdemes megközelíteni.
Tömegközlekedéssel 1-es villamos Egyetem megálló. Autóval Parkolni a Nagyerdei körúton, a Pallagi úton és a Nagyerdei Stadion mélygarázsaiban lehetséges.
Kapcsolat
Az ügyfélszolgálat munkanapon 9-16 óra között elérhető, valamennyi megkeresésre egy munkanapon belül visszajelzünk.
Email: info@fonixinfo.hu
Telefon: +36 52 518 400