• 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál

    Nagyerdő, 2022. július 1-3.

Légy Te is Gourmet!

Helyszín
Debrecen, Nagyerdő
Időpont
2022. július 1-3.

A 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál egy felejthetetlen ízutazásra hív a festői Nagyerdő szívébe.

Július első hétvégéjén az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze Debrecenben, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon. A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek és budapesti éttermek is bemutatkoznak.

Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat. 

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, melyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

További információk a jegyvásárlásról

Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
Debrecziner Gourmet
kep
Debrecziner Gourmet

Programok

A három napos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett kézműves sörök, minőségi borok és izgalmas koktélok várnak.
Foglalkozásokkal várja a gyerekeket a Gourmet Gyereksarok (szombat, vasárnap: 11:30 – 19:00)

Jókuti András
Mészáros Ádám
Ruprecht László
Thür Ádám
péntekszombatvasárnap

péntek, 2022. július 1.
(nyitvatartás: 15:00 - 1:00)

15:00

KAPUNYITÁS

15:00-18:00

Látványgrillezés street food kiállítóink közreműködésével

17:00-18:00

Mészáros Ádám, A Clarisse étterem séfjének főzőműsora
(BMW Magisz Vip Zóna)

18:00 -19:00

Dj Gasztro lounge set
(Békás-tavi gasztroszínpad)

18:00-19:00

Panificio il Basilico kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

18:30-18:45

Fórum divatbemutató
(Békás-tavi divatbemutató)

19:00-20:00

NPK Beef street food kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

19:00-21:00

Séfek welcome party

20:00-21:00

Meating street food kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

21:00-23:00

Gourmet kertmozi: Julie és Julia / Dj set
(Gourmet kertmozi / Békás-tavi gasztroszínpad)

21:00-22:00

Zip's sörkóstoló
(BMW Magisz Vip Zóna)

23:00-01:00

Gourmet kertmozi: Bor,mámor,Provance / Dj set
(Gourmet kertmozi / Békás-tavi gasztroszínpad)

1:00

KAPUZÁRÁS

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

szombat, 2022. július 2.
(nyitvatartás: 11:30 - 1:00)

 

11:30-13:00

KAPUNYITÁS

11:30-14:00

Dj Gasztro lounge set
(Békás-tavi gasztroszínpad)

13:30 -14:00

Kávékóstoltatás
(BMW Magisz Vip Zóna)

14:00-15:00

Nemesvölgyi Attila, a Babka Budapest étterem séfjének főzőműsora
(Békás-tavi gasztroszínpad)

14:30-15:30

Pohner Ádám, az Iszkor - Mályinka séfjének főzőműsora és kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

15:00-16:00

Az erdő finom könyvbemutató: Végállomás Miskolc & Várvizi Péter kutató séf  valamint Bózsó Gyula, Magyarország első erdei foodscout-ja
(Békás-tavi gasztroszínpad)

15:30-16:30

Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfjének főzőműsora és kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

16:00-16:50

Pohner Ádám, az Iszkor - Mályinka séfjének főzőműsora
(Békás-tavi gasztroszínpad)

16:30-17:00

Bestillo pálinkák kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

16:50-17:00

Autistic Art Alapítvány Bemutatkozója - Kovács Henrietta Ügyvezető
(Békás-tavi gasztroszínpad)

17:00-18:00

Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfjének főzőműsora
(Békás-tavi gasztroszínpad)

17:30-18:00

Az erdő finom könyvbemutató és kóstoltatás: Végállomás Miskolc & Várvizi Péter kutató séf valamint Bózsó Gyula, Magyarország első erdei foodscout-ja
(BMW Magisz Vip Zóna)

18:00-19:00

Fishmonger - Kaitai tonhalbontó showja dr. Palotás Péterrel
(Békás-tavi gasztroszínpad)

18:30-19:00

Mákvirág sütemény kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

19:00-19:30

Fishmonger - Kaitai tonhalbontó show utáni kóstoltatás dr. Palotás Péterrel
(BMW Magisz Vip Zóna)

19:00-20:00

Ruprecht László séf, SVÉT elnök főzőműsora
(Békás-tavi gasztroszínpad)

20:00-21:00

Bestillo és Boutiq' Bar közös gin tonic és koktél showja
(Békás-tavi gasztroszínpad)

20:30-21:00

Törley pezsgő kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

21:00-22:00

Gourmet kertmozi: L'ecsó / Dj set
(Gourmet kertmozi / Békás-tavi gasztroszínpad)

21:30-22:00

Boutiq' Bar koktél kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

23:00-01:00

Gourmet kertmozi: Ízek, imák, szerelmek / Dj set
(Gourmet kertmozi / Békás-tavi gasztroszínpad)

1:00

KAPUZÁRÁS - Ingyenes "Wannabe" afterparty az Egoistban a 90-es, kétezres évek legjobb zenéivel


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

vasárnap, 2022. július 3.
(nyitvatartás: 11:30 - 19:00)

11:30

KAPUNYITÁS

12:30-13:00

Nagy Bence, a Grillakadémia pitmasterének előadása a grillezés kulisszatitkairól
(Békás-tavi gasztroszínpad)

12:30-13:30

Kerekes Sándor, a Gléda vendéglő séfjének főzőműsora és kóstoltatása
(BMW Magisz Vip Zóna)

13:00-14:00

Schwarz bistro főzőműsora, erdélyi erdei ízek

(Békás-tavi gasztroszínpad)

13:30-14:00

VISITDEBRECEN - Debrecen Város bora borkóstoltatás

(BMW Magisz Vip Zóna)

14:00-14:45

Főzés a Séf Akadémia gyermektehetségeivel

(Békás-tavi gasztroszínpad)

14:30-15:30

Schwarz bistro főzőműsora és kóstoltatás, erdélyi erdei ízek

(BMW Magisz Vip Zóna)

14:45-15:00

Fórum Divatbemutató
(Békás-tavi divatbemutató)

15:00-16:00

Májer Erika, a Jardin vezető cukrászának süteménykészítő workshopja

(Békás-tavi gasztroszínpad)

15:30-16:00

Jardin sütemény kóstoltatása

(BMW Magisz Vip Zóna)

16:00-17:00

Mészáros Ádám, A Clarisse étterem séfjének főzőműsora

(Békás-tavi gasztroszínpad)

17:00-18:00

Közönségdíj átadása a 2021-es közönségdíjas, Mészáros Ádámmal,nyereménysorsolás a 2022. év szakmai stáb közreműködésével

(Békás-tavi gasztroszínpad)

18:00-19:00

Dj set

(Békás-tavi gasztroszínpad)

19:00

KAPUZÁRÁS


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kiállítók

ételek Italok Cukrászda Egyéb
Anyukám Mondta
Anyukám Mondta

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, a Dudásék, Szabolcs és Szilárd. A két olasz, az encsi olaszok.

Mindketten Olaszba' dolgoztunk, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott.

Az idők teltek, és arra gondoltunk egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttünk haza. Először sarok-bárt csináltunk, aztán sarok-pizzériát, aztán meg anyukám mondta éttermet.

Vegyünk egy kiló málnát. Vegyünk! Vegyünk egy kiló bazsalikomot. Vegyünk! Vegyünk egy kiló pisztrángot. Vegyünk!

Eddig ez úgy hangzik, mint egy görög drámában a kardal, vagy mint egy mozgalmi induló. Pedig az alapanyag nagyon fontos. A kiváló alapanyag az alapanyag.

Olyan, mint a viccben, amikor nem szól a déli harang és plébános hívatja a harangozót és megkérdi, miért nem harangozik. A harangozó azt feleli a plébánosnak, hogy több oka is van. A plébános kérdi, mi az első. Ellopták a harangot. A plébános lakonikusan válaszol: a többit ne is mondja.

Pont ilyen az alapanyag is, ha nem jó, akkor a történet lényegében tökéletesen érdektelen.

A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb. Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bice-bóca, sohasem téved.

A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A dessszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok.

Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Az anyukám mondtás borral kezdődött a történet. Szepsy, az ifjabb készített nekünk először egy szép furmintot, stílusosan az volt az ő neve, hogy az első. Erre mondják, hogy hangos közönségsiker.

Az ötlet, mint egy jó sorozatnál (négy páncélos és a kutya, tenkes kapitánya, tavasz tizenhét pillanata, keresztapa, drágán add az életed, vissza a jövőbe, 24 stb.…) szinte kiáltott a folytatás után, így jött a második, majd a ház bora, bolyki ördöngös, a különböző lekvárok, mézek, szörpök, a már említett kenyér. A sornak még nincs vége, lesz kávé, keksz, csokoládé és folyt.köv.

A közös nevező az bennük, hogy manufakturális termékek, ízvilágukat tekintve pedig tökéletesen anyukám mondtások.

Menü:

  • Focaccia, fekete erdő sonka,burrata
  • Nyári töltött káposzta, vadmalac,csombor
  • Pavlova,málna,akác
  • Házi szörpök
A leves
A Leves + Borsod Burger

A Fiúk az emúlt 9 évben A Leves-ből építettek egy elismert brandet, majd az elmúlt 5 évben a Borsod Burgerből is, melyből már három üzletük is van(Miskolc, Tiszaújváros, Arnót,)+a food truck. Most Miskolc főutcáján ebből a két működő brandből nyitottak egy közös üzletet.

A LEVES+ BORSOD BURGER A srácok óriási fiatalos lendülettel kényeztetik Miskolc belvárosát zseniális leveseikkel, szuper villásreggelikkel, kreatív ebéd menüikkel és a már jól megszokott Borsod Burgerekkel. Ha pedig éppen nem valamelyik üzletben dolgoznak, akkor pedig amikor csak tehetik szívesen kimozdulnak, food truckjukkal családi rendezvényekre, gasztronómiai fesztiválokra, vagy éppen tokaj hegyalján borvacsorát főzni, de sok sok BBQ pop up rendezvényük is van. Mindegy nekik csak főzhessenek, lazán, könnyedén, fiatalosan, ahogy ők szeretik.

Ne feledd ha Miskolcon jársz ugorj be hozzájuk! Miskolc Széchenyi utca 89.

Menü:

VadKeleti marhahúsleves
Házi udon tészta, mungóbabcsíra, pak choi, zempléni marhahátszín, bükki tojás és gombák, friss koriander, újhagyma

Borsod Burger a Bükkből
Házi buci, füstölt zelleres fenyő majonéz, zöld levél saláta, szürkemarha húspogácsa, bükki lágy sajt, bodza dresszing

Clarisse étterem
Clarisse Étterem

A Clarisse a BOTANIQ Turai Kastély fine dining étterme teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával - a Clarisse vendégeit a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja.
A Mészáros Ádám séf által megálmodott menüsorban a kastélyt körülvevő erdő szintjét jelenítik meg a fogások, varázslatos kompozíciók formájában. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része helyi termelőktől származik.

Menü:

  • Füstölt pisztráng, kovászos uborka, kígyóhagyma glutén, laktóz, tojás mentes
  • Őz tekercs, erdei gombák, aszalt meggy, medvehagyma tojás mentes
  • Grillezett pöffeteg gomba, erdei gombák, fűszersaláta savanyított erdei virágokkal minden mentes
  • Csalán, shiso, bodza, akác
Csakhal Bisztró
Csakhal Bisztró

Régi szálka volt a szemünkben, hogy Debrecen nem eszik elég friss halat. Úgyhogy a CSAKHAL két fronton is támadja ezt a halatlan helyzetet. A Pesti utcán frissen sült halakkal, a Nagyerdőn pedig nem csak hallal halad a CSAKHAL az őszinte gasztronómia ösvényén.
Ígérjük, nálunk a hal adja a másikat!

Debreziner Gourmet Fesztivál Fogásaink:

  • THAI HALÁSZLÉ shot shitake gombával
  • CSKHL TACO Nagyerdei turbolyával
  • HALTEPERTŐ DE LUXE szarvasgombás csúszkával Hogy mit jelent nekünk az erdő?

Nomen est omen, már a nevünk is CSAKHAL NAGYERDŐ. Bár a halak erdő helyett általában a vizeket részesítik előnyben, mi mégis érezzük az erdő közelségét és szerencsére felülről szagoljuk az ibolyát. 😁 A fesztiválra megalkotott fogásainkra büszkébbek vagyunk, mint egy horgász, vagy vadász, ha már az erdőnél tartunk!
Gyertek és kóstoljátok meg őket, ha nem ízlik, makkos puskával bosszút állhattok rajtunk, segítségetekre lesz Rumcájsz és Csibészke, Detti pedig reméljük Mankának öltözik erre a szép hétvégére!😉 Találkozzunk a Jicsini, akarjuk mondani, Nagyerdőben, Július 1-3 között.

Duck You Foodtruck
Duck You Foodtruck

"A magyarok szeretik a kacsát - én legalábbis nagyon szeretem"

Ez volt a kiindulópontja Kerekes Sándornak, a Gléda Vendéglő séfjének, amikor üzlettársával, Deli János vendéglőssel megvalósította a Duck You Food Truck-ot. A professzionális kialakítású kacsa-kocsiban csak kacsából készülnek fogások: tépett kacsa burger, kacsa wrap, kacsa debreceni kolbász, húskenyér kacsából és természetesen a szaftos grill kacsa is szerepel a kín